Ana içeriğe atla

Hayvanlardan Tanrılara - Sapiens PDF İNDİR




Merhaba arkadaşlar bugün sizlere
kendi türümüzün tarihi niteliğinde
olan bir kitabın pdfsini paylaşacağım.
Umarım bu kitabı herkes okur.
Sapiens - Hayvanlardan Tanrılara






- Homo sapiens neden ekolojik bir seri katile dönüştü?
- Para neden herkesin güvendiği tek şey?
- Kadınlar üstün sosyal becerilere sahipken, neden çoğu toplum erkek egemen?
- Güç elde etmekte böylesine yetenekli olan insanlar neden bu gücü mutluluğa dönüştürmekte başarısızlar?
- Geleceğin dini bilim mi?
- İnsanların miadı çoktan doldu mu?

100 bin yıl önce Yeryüzü'nde en az altı farklı insan türü vardı. Günümüzdeyse sadece Homo Sapiens var. Diğerlerinin başına ne geldi ve bize ne olacak?

Çoğu çalışma insanlığın serüvenini ya tarihi ya da biyolojik bir yaklaşımla ele alır, ancak Harari 70 bin yıl önce gerçekleşen Bilişsel Devrim'le başlattığı bu kitabında gelenekleri yerle bir ediyor. İnsanların küresel ekosistemde oynadıkları rolden imparatorlukların yükselişine ve modern dünyaya kadar pek çok konuyu irdeleyen Sapiens, tarihle bilimi bir araya getirerek kabul görmüş anlatıları yeniden ele alıyor.

Harari ayrıca geleceğe bakmaya da zorluyor okuru. Yakın zamanda insanlar, dört milyar yıldır yaşama hükmeden doğal seçilim yasalarını esnetmeye başladılar. Artık sadece dünyayı değil, kendimizi ve diğer canlıları tasarlama becerisi de kazandık. Peki bu bizi nereye götürüyor, bizi neye dönüştürebilir?
Hayvanlardan Tanrılara - Sapiens kitabı okumak istediklerim listesinde yer almaktadır.


Kitabın İndirme Linki : 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuk Gelişimi Kitapları PDF İNDİR

Çocuk gelişimi hakkındaki birçok kitabı sizlerle sunuyorum :) "Beyin, bebeklik süresince herhangi bir zamandan çok daha büyük bir gelişme gösterir. Bebekliğin ilk yılında büyüklük olarak üç katına çıkan beyin, çocuğun ilkokul öncesi yaşına gelmesiyle hemen hemen son boyutlarına ulaşmış olur. Doğumda 227 gram ağırlığında olan beyin, ilk bir yılın sonunda 680 gram ve beş yılın sonunda da yaklaşık 1360 gram, yani son boyutuna ulaşmış olur. 40 yaşındayken beynimiz büyüklük olarak neyse, 6 yaşında da aynıdır."     İndirme Linkleri :  https://yadi.sk/d/DHJZHaygvXMMm   Kitaplar: Anthony E. Wolf - Ama Bu Haksızlık.pdf Bekir Onur - GELİŞİM PSİKOLOJİSİ ,Yetişkinlik - Yaşlılık - Ölüm -Prof. Dr. BEKİR ONUR.pdf Bekir Onur - Oyuncaklı Dünya.pdf Bekir Onur - Çocuk Kültürü -1.Ulusal Çocuk Kültürü Kongresi.pdf Bekir Onur - Çocuk Ve Ergen Gelişimi.pdf Bekir Onur .Neslihan Güney - Türkiye-de Çocuk Oyunları derlemeler.pdf Betül Aydı

UMBERTO ECO KİTAPLARI - EKİTAPDF İNDİR

Merhaba arkadaşlar uzun bir aradan sonra kitap paylaşmaya devam ediyorum :) Umberto Eco'nun birçok kitabının türkçe ve yabancı dildeki çevirilerini bu linkten pdf veya epub şeklinde indirip okuyabilirsiniz. Linkler direkt olarak yandex disk'e yönlendirmektedir sizleri. İndirme Linki: https://yadi.sk/d/_z_FjITq3CcMds